Hello Bead Lovers!!!

I'm sorry to inform that orders for beading embroidery by ButterflyBeads are currently CLOSED until further notice.


Thank you... ^.^

Tuesday, July 28, 2009

Rerama di Taman Kayangan Crumble Rumble

Huhuhu... Best tak nama design baju ni? Actually dapat idea ni dari baju pertandingan Kak Izan (Beauty & The Beads) yang bernama Kayangan. Pastu ditambah pulak dengan design Umi Pepari (Pepari Design) yang bernama Crumble Rumble. Dah lama nak buat design butterfly tapi tak ada baju yang sesuai lagi. Kebetulan kat tangan abaya ni ada lace butterfly, so sesuai la rasanya letak butterfly kat baju ni. (Jadi tak butterfly Zai ni Kak Izan?). Tuan punya baju, Syarifah Fauziah memberi kepercayaan pada saya untuk mem'bling2'kan abaya dress miliknya. So, inilah hasilnya.. harap Syarifah puas hati dengan beadwork saya ni..









5 comments:

Beauty n The Beads said...

mlm td dah komen tp tak kuar lak...

neway, wahhh ramainye yg dah tkena wabak crumble ek? hebat betul virus cik pepari bawak ni... hehehe

hmmmm, terharunya rasa kalau betul idea akak yg tak seberapa tu leh jd inspirasi & ikutan. my personal comment, outer line butterfly tu kalau dpt trim lg shape dia wud b nice. overall, malatop sudah!

well done zai! :)

zai said...

Tu la.. wabak crumble ni macam lagi dahsyat dari H1N1 pulak.. hehe

thx for the comment kak izan.. nanti lepas ni boleh improvise lagi.. hehe kasi lagi malatop rerama ku!!

sheik said...

wow!!!! amat memukau!! i like it!!

Poet said...

I like your designs and colour choice. Its bold and whimsical! Very nice! Keep up the good work!

pepari said...

Zai... nice!!! Cantik combination crumble and butterfly.. I think ur Crumble menjadi.. Bold color combination.. I loike... If u dont mind, rasa nya kalau crumble tu tebal lagi baru balance dgn ur butterfly kot? coz size butterfly outstanding..unless u intended that way... Congrats!!!

>