Hello Bead Lovers!!!

I'm sorry to inform that orders for beading embroidery by ButterflyBeads are currently CLOSED until further notice.


Thank you... ^.^

Tuesday, May 3, 2011

Rosetta for Maria

Salam...
Untuk busana kali ini, saya ingin lari daripada kebiasaan. Tidak hanya menggunakan manik dan labuci, saya juga menggunakan kain organza untuk membentuk bunga lollipop, ditambah dengan batu-batuan swarosvki sebagai penyeri. 
 




Sila tinggalkan komen dan pendapat anda mengenai design terbaru ini. Terima kasih... :)

sig

22 comments:

Boutique Lovey Dovey Shawl said...

hi..sis,brape uah untuk jahit design macam ni?? suka sgt... ^ ^

zai said...

hi.. kalau design ni depends pd bhgn mana nk letak bunga2 ni.. price starts from rm250-rm350 :)

Anonymous said...

cantik sgt sis..bp harga kalo nk bt cm nie??

Jun Juliana said...

sy x berani nk letak hrga tgi..takut customer x dpt bayr..cane?

zai said...

kalau mcm tu, better bgtau dulu customer brp kita akan caj dia sebelum kita mula buat baju dia. kalau dia x setuju n kata mahal, then maybe boleh terangkan kenapa kita caj mcm tu(guna material berkualiti, jahitan kemas or etc) but make sure kita jaga kualiti jahitan kita sepanjang masa :)

awin said...

zai...cntik sgt2 dsign tbaru tu...mmg puas ati klu dpt pakai baju cmtu...x rugi klu follow zai...mmg sure dpt tgk dsign yg makin mletop2 hasil tgn zai...

IZWALOVEBEADS said...

so nice...love it

IZWALOVEBEADS said...

mne nak dptkan oganza 2..? ade jual ke? atau kak zai buat sendiri?

Norzawani Zulkeplee said...

Teringin sgt nk htr baju utk jahit manik crumble kat kak zai...tapi kak zai dah tak free n bz.....hukhuk..

zai said...

awin - tq dear.. tq for following my blog.. meletop ke? x cukup meletop lagi kalau nk dibandingkan dengan beaders2 lain... (ecewah!!)

zai said...

izwa - kain organza tu leh dpt dr mana2 kedai handycraft atau kedai kain.. tapi bunga tu akak buat sendiri.. senang je nk buat.. search kat youtube.. bnyk tutorial dia :)

zai said...

norzawani - siannya nk anta baju x dpt.. :( mmg suka nk amik tempahan tapi takut kalau customer marah sbb tunggu lama sgt.. kalau la tangan ni leh laju sikit menjahit :(

Anonymous said...

taip apa klu mau lht di youtube?

Anonymous said...

cantikkk..sangat

Aq said...

Cntik sgt... Sy ske... Teringin nk apply bunga organza ni kt bj sndr..

Nasha said...

Wow..i'm in love betul dengan design ni..cantik sis, too bad masa time i kawin takde pulak style2 gini..:-)

pepari said...

gojes.. sangat suka design ni.. lain dari yg lain.. dah komen kat fb tapi ari ni merayap kat blog plak hehe..

Anonymous said...

nice..love it! kalau tempah tangan n keliling pinggang dalam berape..email me pls..thx..
shoe.heart.ah@gmail.com

Afrida Shobri said...

sangat2 cantik! nak follow jugak la...boleh jamu2 mata n cari ilham;-p

ayunie said...

sy suke sgt tgok hasil design kak zai ni....drpd baju ni la sy tfikir nk tmbah lollipop flower kat bju sy...n then i search kt youtube - whitney sews-lollipop flower...sgt mnarik, thx kak~

Anonymous said...

salam. kat mana nak carik organza mcmni.. plz.. thanks. emel nur_nizam84@yahoo.com

kYnnHs said...

wow...very nice design..sweet and elegant~teringin nk mencuba~

>