Hello Bead Lovers!!!

I'm sorry to inform that orders for beading embroidery by ButterflyBeads are currently CLOSED until further notice.


Thank you... ^.^

Tuesday, December 21, 2010

Mari Beli Manik

Oh.. bukan saya nak jual manik di sini, sekadar ingin berkongsi tentang di mana manik dibeli... (it ryhmes ;))

Ramai yang tanya, Zai beli manik di mana? Ada yang bertanya di blog ini, ada yang email, student dalam kelas pun ada juga ingin tahu di mana saya mendapatkan manik/labuci/glass pearl etc. Tujuan saya berkongsi info ini bukan untuk mempromosikan kedai/individu, cuma ingin menjawab pertanyaan pada yang bertanya :)

Actually, banyak kedai/web yang jual manik..(duuuhhh.. semua orang tau la Zai..hehe) Tapi yang selalu mendapat perhatian saya adalah kedai/web berikut:-

1. ZaiManik (owned by Zaihasra Zulkifli) http://zaimanik.fotopages.com/
    Supplier of Japanese Seed beads and beads embroidery supply.

2. MarinaCraft (owned by Marina) http://www.marinacraft.com.my/

    Beading craft and embroidery supply.

3. Beading.com.my http://www.beading.com.my/
   
4. CT Handycraft (Located @ Seksyen 18 Shah Alam, near Mydin)

5. Clover Cash & Carry (Located @ Seksyen 9 Shah Alam)

6. Bunga Reben (Located @ Jalan Tunku Abdul Rahman KL, beside Nagoya)

7. My Collection (Plaza GM Lorong Haji Taib & Klang)
Lain kedai, lain harga dan kualiti manik/labuci nya, so terpulang pada anda untuk menilai, tapi memang kedai2/web2 yang saya senaraikan di atas yang TERBAIK!

sig

6 comments:

♥♥ eija ♥♥ said...

terima kasih kak zai :)
memang mencari pun hehe

Azie NZ said...

tq zai for the info.. clover cash & carry ni yg building blkg mcD yea? dulu panggil contact cash n carry kan.. as for my collection gm plaza klang, any specific building x ?

Karen said...

Thank you for the valuable sharing...i will check you these places! Such a great fan of your work! Simply inspiring! :)

Ana said...

Kalau nak beli lace border craft sape tahu kat mane. Setakat ni saya tahu kat summit usj , mont kiara, bunga reben. Ade sesape tahu tak kedai craft yang jual lace?

Anonymous said...

kedai manik my collection trading di gmklang telephone 0333251470, gm kuala lumpur 03 40400435. memang murah kedai dia

Anonymous said...

kedai my collection ada jual lace yang cantik..

>