Hello Bead Lovers!!!

I'm sorry to inform that orders for beading embroidery by ButterflyBeads are currently CLOSED until further notice.


Thank you... ^.^

Thursday, August 21, 2008

Garden of Fairies



Tadaa!! Actually ni first attempt jahit design yang macam ni. Kira boleh tahan la, kan. To be honest aku curik sket idea dari Kak Nora (http://noramanik.fotopages.com/), design Shimmering Flora dia tapi aku ubah-ubah sket (shh.. sebenarnya tak reti nak buat macam Kak Nora nyer..) Ni baju my sister, Rohana. Dia nak pakai baju ni untuk function kat hotel, so dia nak design yang agak 'vogue', so terhasil lah Garden of Fairies ni. Mencabar jugak nak jahit manik kat baju ni sebab dia kain chiffon yang sangat la lembutnya. So, kat tangan terpaksa guna kain gam. Bila my sis dapat je baju ni.. "Ala... rajinnyer adik aku ni jahit design macam ni..." Agaknya dia tak expect adik dia leh jahit manik sangat kot. Yelah even though baju-baju kurung aku semuanya ada beads tapi takde lagi design yang macam ni. So, alhamdulillah... kalau dah tuan punya baju suka.. aku pun puas hati sangat-sangat. Maybe boleh diperbaiki lagi, kan? Berusahalah...!!

2 comments:

Noramanik said...

Wow Weee... berhasil jugak awak punya Garden of Fairies tuh... Nice.. very nice...

zai said...

Ok ek kak nora? kalau kak nora sendiri kata ok.. OK LA TU!! ;)

>